Forum www.uagi.fora.pl Strona Główna www.uagi.fora.pl
kobiecy punkt widzenia
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szybkie i smaczne dania na ciepło
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.uagi.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 14:39, 21 Paź 2008    Temat postu: Szybkie i smaczne dania na ciepło

Jakie macie swoje sposoby na szybkie i łatwe przygotowanie smacznych przekąsek na ciepło?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moni




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Düsseldorf

PostWysłany: Wto 16:47, 21 Paź 2008    Temat postu:

Dla mnie to chyba najlatwiej to wrzucic cos do formy zaroodpornej zalac smietana z wymiaszana zupka w proszku np pomidorowa ale bez makaronu czy cebulowa, moze byc grzybowa lub tez wymiszac smietane z jajkiem, ale tutaj do wprawy jeszcze nie doszlam i czasami wyjdzie mi wodnisty sos, a czasami jajko sie zetnie i mam jajecznice, musze sobie wkocnu dopasowac ilosc jajek.
Wstawiamy to do piekarnika i za pol godziny mamy dotowe danie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 17:47, 21 Paź 2008    Temat postu:

Moni a co to jest to coś co wrzucasz do naczynia?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agabil1
Administrator



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 19:47, 21 Paź 2008    Temat postu:

np. zapiekanka wieloskładnikowa. Gotuję makaron, ziemniaki (te nie do końca, max 20 min) i studzę. Podsmażam pieczarki oraz cienką kiełbasę w pokrojoną drobno. Biorę naczynie żaroodporne, smaruję tłuszczem i układam po kolei: ziemniaki na spód pokrojone w niezbyt cienkie plastry. Na to warstwę pieczarek, potem makaron, posypuję ziołami (oregano, prowansalskie, bazylia) polewam sosem pomidorowym (dodaję do keczupu trochę przypraw i lekko go rozrzedzam wodą) na to kiełbasa, znowu ziemniaki, przyprawy, sos, makaron , pieczarki itd wkładam do piekarnika aby się zapiekło (ok 20-30 min) na koniec kładę na wierzchu żółty ser. I jem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moni




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Düsseldorf

PostWysłany: Czw 8:51, 23 Paź 2008    Temat postu:

No to Aga juz odpowiedziala. Wkladam to co mam : makaron ziemniaki, mieso mielone.
Czasami robie pulpety takie mniejsze kotlety mielone ukladam w naczyniu , mieszam smietane z zupa pomidorowa bez makaronu moze byc z serem mocarella i polewam to wszystko. zapiekam 30min i gotowe. Blachy smarowac nie musisz jesli czyms te rzeczy polejesz.
Albo zrobijam piersi z kurczaka ukladam w naczyniu , mieszam smietane z zupa cebulowa i zapiekam 30min. Uwielbiam ten sos z zupy cebulowej...
Kiedys kupilam w proszku przyprawe do takich zapiekanek i przepis na niej byl taki.
Pokroic ziemniaki na plastry. oiczywiscie wczesniej je obrac i ulozyc w naczyniu, do tego podsmazyc mieso mielone jak na sos do spagetii czyli luzem, na koniec dodac pokrojomy por i papryke( tego nie bylo wprzepisie ale ja chcialam toche wiecej kolorkow) zalac mieso woda i wsypac torebke tej przyprawy. wymierzasz doporowadzic do wrzenia i zalac zeiemniaki, tak zeby wszystkie byly przykryte, bo sa surowe, wiec musza byc przykryte i zapiec 30min, zimniki sa ugotuje w tym sosie. Jesli robisz na wlasnym sosie to lepiej je troche podgotowac. jesli nie ebda cale przykryte to beda na pol surowe, wiec lepiej na pol ugotowane uzyc. Pieczarki nie trzeba smazyc, to wdzieczne grzyby, nawet jak nie beda calkiem sosem przykryte to i tak lekko ziemiekna i mozna je jesc, ale dobrze jest zeby takich bylo malo, bo mogla tez podeschnac i beda takie wymemlane. Mnie to nie przeszkadza jak mi sie taki jeden egzemplarz trafi, ale jak ty nie lubisz to dobrze jest lekko podsmazyc na paletki z miesem np.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez moni dnia Czw 16:22, 23 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 10:33, 23 Paź 2008    Temat postu:

Bardzo dziękuję za te przepisy, nie próbowałam nigdy takiej zapiekanki. Muszę spróbować. Nigdy nie jadłam też ziemniaków w połączeniu z makaronem Shocked

Ja robię trochę mniej skomplikowane ale za to ekspresowe dania. Chyba typowa ze mnie makaroniara Smile bo najchętniej robię coś takiego:
- smażone mięso mielone z cebulką, makaron nitki i do tego Fix do Spaghetti Bolognese Knorra
- makaron, smażona kiełbaska z cebulką, wszystko polane sosikiem Łowicza w słoiku (słodko-kwaśny, boloński, spaghetti)
Oprócz tego bardzo lubię leczo po węgiersku (właśnie wczoraj robiłam). Uwielbiam je jeść szczególnie z gniecionymi ziemniakami.
Dalej jak nic nie mam w lodówce, to lubię ziemniaki z jajkiem sadzonym, smażoną cebulką i ewentualnie kiełbaską smażoną.
W lecie, w sezonie truskawkowym uwielbiam gotowany ryż z truskawkami i śmietaną, zimą zaś ryż zapiekany z jabłkami, śmietaną i cynamonem. No ale to już takie dania bardziej na podwieczorek, bo chłop to się tym nie naje raczej Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moni




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Düsseldorf

PostWysłany: Czw 16:31, 23 Paź 2008    Temat postu:

To mozesz tez ugotowac makaron , na paltelni podsmaz boczek pokrojony tak zeby wyszly z niego skwarki . Mozesz dodac do niech cebulke polacz to z cieplym makaronem i dodaj troche bialego sera. Pokrusz go i wymieszaj ostrosznie. Moze byc potrzeba jeszcze sol do smaku. Mozesz jak lubisz tlusciej dodac tan tluszcz z paletni.
Moja babcia robiala takie szybkie danie . Nie wiem czy typowa potrawa kujawska, ale ja urodzona kujawianka jestem i babcia na kujawach wieksza czesc zycia spedzila. Kiedys gotowala do tego takie kluski jak lane kluski ale byla jakies takie szare, szkliste, bardzo ich nie lubilam. jak zaczela gotowac zwykly makaron swiderki to uwielbiam. Bardzo pozywne i szybkie danie. W zimie dobre bo kaloryczne, a latem znow za duzo nie zjesz bo sie robisz szybko syta a mimo to ja nie tyje. latem nie dodaje tyle tluszczu z patelni, ale w zimie... mniam.

Ja ostatnio mialam biala kielbase , maz mi z München przywiozl, bo ta u nas to tylko przypomina biala, a ta na bajerach to jak polska jest. Rozpakowalam ja pokroilam w plastry, zostaly mi swiderki, wiec ulozylam pasek makaronu, potem pasek gotowanej marchewki i znow makaron, marchewka i makaron. Na to wrzucilam ta kielbane , smietane wymiszanalam z zupa pomidorowa , musialam wziasc dwie smietany i dwie zupy i do pieca na 30min. wyszlo pycha, a jak dziecko mi sie zajadalo...
Z zupami w proszku jest o tyle dobrze ze nie potrzebujesz solic, bo sama zupa ma wystarczajaco soli, jesli robisz wlasny sos to trzeba jeszcze przyprawic.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 15:15, 25 Paź 2008    Temat postu:

Ten makaron z serem brzmi kusząco. Jadłam kiedyś coś takiego na wsi i mi smakowało Smile

Co do białej kiełbasy to ja lubię też zwykłą zalewajkę. Szybka w wykonaniu i bardzo pożywna. Ja gotuję zazwyczaj na białej kiełbasie, wrzucam parę suszonych grzybków, dodaję barszcz biały Knorr, ziemniaki, przyprawiam Maggi, pieprzem, majerankiem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moni




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Düsseldorf

PostWysłany: Sob 15:29, 25 Paź 2008    Temat postu:

O to podaj caly przepis, bo widze ze to zupelnie cos innego niz babcia gotowala. Nawet juz nie pamietam jak sie to gotowalo.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:51, 25 Paź 2008    Temat postu:

Moni, ja robię tak:
- gotuję białą kiełbasę, po pierwszym zagotowaniu przecedzam przez sitko wywar żeby pozbyć się mętów, dodaję grzybki, liście laurowe, pieprz ziarnisty
- osobno gotuję ziemniaki, pokrojone w drobną kosteczkę
- jak kiełbasa się ugotuje, to wyjmuję do ostudzenia, a do wywaru dodaję barszcz biały
- jak się wszystko dobrze rozmiesza i zagotuje, to wrzucam ziemniaki i pokrojoną kiełbasę
- na koniec doprawiam do smaku i wrzucam dużo majeranku

* czasami przesmażam ugotowaną kiełbasę na tłuszczu i dodaję razem z tym tłuszczem do zupy, posypuję wtedy kiełbasę na patelni ostrą papryką czerwoną, dzięki czemu zupa nabiera fajnego koloru
* można też zrobić skwareczki ze słoniny i dodać do zupy

Podaję z chlebkiem i musztardą do kiełbasy.
A jak Twoja Babcia robiła?

Co do klusek lanych, to moja mam robi je czasami do zupy albo mięsa. Też szczególnie nie przepadam za nimi, ale fakt, że robi się je ekspresowo.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moni




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Düsseldorf

PostWysłany: Nie 9:53, 26 Paź 2008    Temat postu:

Ta kluski co babcia robial do tego dania to nie byly typoweo lane, typowe lane to ja uwielbiam, chodz sama nigdy jeszcze nie robilam. te babcine mi je przypominaly ale byly takie szklistosine z czego ona je robiala nie wiem.

Na kujawach zalewajke sie robialo z mleka i chyba smietany i ryzu. Jak nie lubie zup mlecznych tak za ta przepadalam. jak sie to robilo nie,pamietam. Podpytywalam mame ale ona tez juz nie pamieta


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 20:07, 27 Paź 2008    Temat postu:

Nie znam się zupełnie na kuchni kujawskiej i zszokowałaś mnie tą zalewajką na mleku i ryżu. Nieźle Smile Nigdy nie jadłam takiej wersji.

Ja zupy lubię wszystkie oprócz owocowych. Mleko dodaję tylko do koperkowej. Chyba.. bo czasami to robię jakieś wynalazki i ładuję co się da Smile
Mam ochotę zrobić sobie zupę z miksowanych ziemniaków i fasoli żółtej, wczoraj widziałam fajny przepis Pascala w TV - muszę go koniecznie poszukać w necie. A teraz idę robić żeberka Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moni




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Düsseldorf

PostWysłany: Wto 9:30, 28 Paź 2008    Temat postu:

ja tez nie lubie owocowych, blehhhh.
A ja dzis robie kotlety mielony. Oby mi starczylo tez na jutro, bo jade jutro do mojego zylakowego lekarza na kontrole i nie bede miec czasu zrobic obiadu, a o 12-tej odbiram malego z przedszkola, wiec obiad musi byc gotowy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Joasia
Moderator



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 1219
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 9:55, 28 Paź 2008    Temat postu:

Też nie lubię owocowych zup. Owocowy to może kompot ale nie zupa. Mr. Green

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 16:41, 28 Paź 2008    Temat postu:

Też mam ochotę na mielone w tym tygodniu i tą straaaszną.
Joasiu, zważywszy na Twoje kulinarne zainteresowania, czekam Twoją propozycję Laughing
Szukam pomysłów, bo u mnie w kuchni nuda ostatnio.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Joasia
Moderator



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 1219
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 21:51, 28 Paź 2008    Temat postu:

Może zapiekanka ziemniaczana?

Ugotować obrane ziemniaki, następnie jak przestygną pokroić je na dość grube plastry.
W naczyniu żaroodpornym posmarowanym Plantą układać warstwami ziemniaki, mieszankę warzywną (może być ze słoika bądź z mrożonki - marchewka, groszek, wedle gustu) i na to podsmażony wcześniej na patelni boczek. Ja lubię do tej zapiekanki także ugotowane na twardo jajka, pokrojone w grube plastry. I tak przekładać warstwami a na wierzchu posypać startym żółtym serem i polać sosem serowym Knorra. Posypać ziołami, wedle upodobań. Smile
Zapiekać ok. 30 minut w piekarniku. Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 21:51, 29 Paź 2008    Temat postu:

Dzięki za kolejny przepis. Widzę, że zapiekanki górą Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moni




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Düsseldorf

PostWysłany: Czw 10:05, 30 Paź 2008    Temat postu:

Bo to szybkie dania nie wymagajace zachodu i pomyslow. Wrzucasz to masz pod reka , zalewasz jakims sosem i do piekarnika.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zyraffka




Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:52, 24 Sty 2009    Temat postu:

Oj, ja tez jestem makaroniara Smile
Oto moje ulubione danie (oprócz tradycyjnego spaghetti oczywiście):

Blanszuję różyczki brakułów, schładzam zimną wodą.Do garnka wrzucam dwa serki topione Hochlanda(te większe) jeden z ziołami drugi obojetnie (dobry jest salami i ementaler), dodaje troche śmietany,miszam ciagle aż do rozpuszczenia, na koniec dodaję starty ser żółty i w zależności jaka jest konsystencja-śmietanę dla rozrzedzenia. Aha, jeszcze do tego podduszone 2 ząbki czosnku.Przyprawiam BIAŁYM pieprzem i KONIECZNIE gałką muszkatołową.Wrzucam do sosu brokuły-przed samym podaniem,żeby pozostały jędrne.Do tego gruby makaron i GOTOWE! Laughing Bardzo tanie i szybkie danie, naprawdę najdłużej gotuje sie makaron Razz .Smacznego


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czarna_kawa80




Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 14:45, 23 Lut 2009    Temat postu:

a ja robie tak
piers z kurczaka kroje i mocze w marynacie przez 20 minut (marynata: sos sojowy, ocet winny, oliwa lub olej sezamowy lub olej orzechowy i troszke mąki)

jak juz poleży te 20 minut to wrzucam na rozgrzana patelnie podsmazam chwilke i wrzucam do tego warzywa na patelnie ( z ildla sa takie fajne 750 gram za 4,99) jak piersi jest wiecej niz 40 dkg to dodaje 2 opakowania

i to wszystko smaze dusze jak kto woli
poniewaz ja lubie na ostro to dodaje przyprawe "sambal oelek"


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 22:26, 23 Lut 2009    Temat postu:

Też robiłam te warzywa na patelnię, ale nie moczyłam kurczaka tylko od razu go ciach na patelnię, posypałam ziołami prowansalskimi i bazylią (moje ulubione przyprawy), wymieszałam z warzywami i gotowe. Można ugotować do tego jeszcze ryż.
Ale mąż nie lubi tego dania więc rzadko robię.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czarna_kawa80




Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 22:30, 23 Lut 2009    Temat postu:

ja zawsze najpierw robie marynate bo tak to piers jest taka sucha a z marynatka palce lizac a i jeszcze dodaje do tej potrawy orzechy ziemne oplukane z soli
miodzio Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MalibuBlue




Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wyspy Zielonego Przylądka
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 8:12, 24 Lut 2009    Temat postu:

a ja kupuje odrazu warzywa z kurczakiem i na patelnie i z głowy Razz bez zbędnych ceregieli Smile no chyba ze mam chwilkę czasu to wtedy się bawię Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 13:50, 24 Lut 2009    Temat postu:

Mam ochotę na tą marynatę. A olej orzechowy można dostać normalnie w markecie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czarna_kawa80




Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 14:21, 24 Lut 2009    Temat postu:

ja kupuje takie oleje w lidlu czasem sa dni kuchni jakiejs tam azjatyckiej czy cos w tym stylu ale mysle ze w tesco tez moga byc Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.uagi.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin